FRAME HOUSE

EKKY STUDIO
/
Residential Single-use
/
Cyprus
Company Name
EKKY STUDIO
ARCHITECTURAL CREDITS

Elina Kritikou
Kenzo Yamashita
Petros Stavrakis

Project Team
CLIENT/OWNER NAME:
Confidential
Project Name:
FRAME HOUSE
Company Country:
Cyprus
Project Country:
Cyprus
Project City:
Nicosia
Project Category:
Residential Single-use
Project Area:
620 sqm
Completion Date:
20211012
Project overview
The primary concept is to connect the two opposite roads with a drive thru parking space on the Northern side of the plot. As a result, the building is in a linear arrangement, extending from the West to the East. The plot is split in three main zones: the drive thru parking zone, the main building zone, and the garden area.
Project history
FRAME House is a two-storey residential building nestled in the serene suburbs of Nicosia, Cyprus. The particular housing project beautifully combines modern design and tranquil living, offering a high-end living experience.Oriented towards the south, the house benefits from natural sunlight and receives a cool breeze throughout the day, creating a comfortable and inviting environment to live in. A lush green space parallel to the house acts as a buffer to separate the parking area north of the plot from the living areas. Notably, the building features expansive full-height glass, providing uninterrupted views of the surrounding outdoors and the landscaped garden. The ground floor seamlessly integrates the living area, dining area, kitchen, kitchenette, and outdoor seating area. Unfolding the glass doors allows the interior to seamlessly merge with the exterior, creating a harmonious living environment.The primary concept behind the design is the connection of two opposing roads through a drive-thru parking space on the northern side. This linear arrangement divides the plot into three distinct zones: the drive-thru parking area, the main building area, and the serene garden.Thoughtful extension of the linear exterior elements maximizes outdoor spaces, offering inviting areas for relaxation. The transparent design blurs the boundaries between indoors and outdoors, expanding the perceived size of the interior and inviting ample natural light and greenery indoors. In this way, the north-south glass fa├žade connects the intimate northern garden to the main expansive lawn to the south, creating a living threshold amongst the green.